God pris på perlesten

Perlesten er små natursten i fire til otte millimeter i diameter. De er en ofte anvendt dekorationsform, både til indkørsler, gangstier eller dekoration i eller omkring huset. Overfladen er glat og skinnende og de flotte naturfarver er i et spil af røde, mørke og marmor. Tilsammen giver de en dekorativt farvesammensætning, som vil pynte både ude og inde i huset.

Man kan anvende perlesten rundt om husets sokkel, eller som en smuk sti i haven. Perlesten kan også anvendes omkring urtehaven eller urtebede, for at gøre overgangen fra jord til græs lidt mere elegant.

Fås i to favenuancer

Perlesten kan fås enten som rene naturfarver, der er mere gyldne og rødlige, eller de kan fås som havsten der er i sorte og hvide nuancer. Begge dele er smukke som dekoration, og farvevalget bør derfor hænge sammen med farven på de resterende omgivelser.

Perlesten i form af sømateriale er pæne omkring et hus i hvide og sorte farver. Det giver en flot sammenhæng af den lyse og mørke farve. Hvorimod et hus i en varmere farve, eller omkring træ eller jord, vil det være flottest med perlesten i naturfarver, der vil matche denne kulør.

Prisen for en big bag

Prisen for perlesten er nogenlunde ens hvad enten man vil have dem som natursten eller havsten. En big bag af 1000 kilo koster omkring tusind kroner. Man skal regne med at der går mange sten til at dække et område, men med en tykkelse på 5 centimeter, kan man forvente at skulle bruge 1 m3 til at dække 20 m2.

Discountpris

Hos byggeforhandlere er prisen for perlesten lidt lavere, med omkring ottehundrede kroner for en big bag. Men det kan skyldes at kvaliteten er lidt dårligere og der kan være restprodukter, som for eksempel sand i blandingen.