Køb de rette pyntesten


Pyntesten er en mellemstor type sten, som ofte også betegnes som strandsten. De bruges for eksempel til dekoration og opsætning af bede.
Se pyntesten her
Her kan du læse om stenenes mange anvendelsesmuligheder og få gode tips til, hvordan du kan anlægge dit eget bed.

Hvad bruges pyntesten til?

Pyntesten er mellemstore sten og fås typisk i størrelser på omkring 60-120 mm og 120-230 mm, som er håndsorteret fra havet. De kaldes også for strandsten, men i modsætning til andre former fra strandsten, er pyntesten nøje udvalgt, så det kun er de flotteste sten.

De bruges på grund af deres flotte udseende til bede og andre steder i haven, hvor man ønsker flotte sten til pynt, til stenopsætninger eller lignende.

Hvad kan jeg anvende pyntesten til?

De er er godt valg, hvis du gerne vil indrette din have med spændende bede og hyggelige små stier, da de kan være med til at skabe en helt særlig stemning i din have.

Hvis du anvender pyntesten til at anlægge et stenbed, kan du for eksempel kombinere stenene med grus eller småsten. Her kan små planter vokse op mellem stenene, hvilket giver en flot kontrast og et flot, naturligt sammenspil.

Du kan også anvende dem andre steder i haven. Et eksempel kunne være at lægge dem i jorden rundt om et lille springvand.

Ved at anvende pyntesten til at lave små stier i haven, kan du skabe et eventyrligt udtryk i din have. Du kan også vælge at lade et helt stykke i din have være dækket med pyntesten, hvilket både er dekorativt og nemmere at holde end for eksempel græsplæne.

Se pyntesten her

Hvordan anlægger jeg et bed med pyntesten?

For at skabe et naturligt udseende, kan du med fordel give bedet en bugtende kant. Et godt tip er at anvende et langt reb til dette. Læg det ud på jorden, og ret det ind og ud indtil du opnår en facon, der fungerer pænt.

Sæt markeringer med en skovl, der hvor rebet løber. Her kan du så placere stenene til at skabe et bed. Du kan også vælge at forhøje bedet, ligesom du kan vælge at dekorere selve bedet med flere pyntesten eller kombinere med andre sten i forskellige størrelser.

Hvor mange pyntesten skal jeg bruge?

Mængden, du skal bruge, vil afhænge af dit konkrete projekt. Du kan anvende en online beregner for at beregne, hvor mange sten du skal bruge til dit haveprojekt. Du kan også bede forhandleren om hjælp til at regne det ud.

Køb af pyntesten

Du kan købe billige pyntesten i forskellige størrelser, så du kan vælge den størrelse, som passer til dit projekt. Prisen afhænger naturligvis af størrelsen og mængden samt hvor de skal leveres til.

Du kan få leveret pyntesten i poser og bigbag, eller du kan få dem leveret løst i din have. Stenene sælges typisk i tons fra 1 ton til 20 tons. Ved at kontakte forhandleren kan du ofte få et godt tilbud på pyntesten med mængderabat.

Se pyntesten her