En guide til at finde de rette ærtesten


Ærtesten er en smuk blanding af sten i mange forskellige farvenuancer. Dog kan det være svært at navigere rund i, hvor stor en mængde man bør købe samt hvor de kan fås til den bedste pris.
Se ærtesten her
Spørgsmål er der nok af, og derfor får du her et par gode tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber stenene.

Ærtesten kommer i mange farver

Ærtesten er en blanding af flere forskellige stentyper, og fås derfor også i mange forskellige farver og nuancer. Primært afhænger farven af, hvor i landet stenene er hentet. Nogle steder kan stenene være meget mørke, mens de kan være lysere, hvis de er hentet et andet sted fra. Du har derfor også mulighed for at vælge, i hvilke nuancer du ønsker dine sten.

Et godt valg til indkørslen

Stenene kan benyttes i flere henseender, men er især oplagte at benytte, hvis man skal lægge en indkørsel. Dog er det vigtigt at stenene bliver lagt på et stabilt underlag, så de bliver ved med at dække og indkørslen forbliver plan.

Der er mange forskellige typer af ærtesten

Der findes forskellige typer af ærtesten, alt afhængigt af, hvor stenene er hentet. Stenene fås både som sø- og bakkematerielle udgaver, hvor dem fra sø vil være mere runde i kanten, end dem fra bakke. Dem fra bakke er hentet fra grusgrave rundt omkring i landet.
Se ærtesten her

Størrelsen på stenene er vigtig

Når man køber en bigbag eller en pose med ærtesten, vil man få sten i størrelsen 8-16 mm. Det vil altså sige, at stenene har en størrelse der ligger et sted mellem 8 og 16 mm. Her skal man dog være opmærksom på, at det er på det flade led, stenene kan måle 16 mm. De kan altså godt være længere end 16 mm på det andet led.

Ingen sten er lige store, og der vil derfor altid være lidt variation i størrelsen på stenene. Dette er blot med til at give lidt spil i udseendet, når man lægger stenene i gårdspladsen eller indkørslen.

Få en god pris på ærtesten

Skal man bestille ærtesten til eksempelvis indkørslen, kan det være smart at købe dem i bigbags. En bigbag vil som regel være, hvad der svarer til et ton sten, og koster omkring 1000 kr. pr. bigbag, plus minus, afhængigt af, om de skal leveres med kran eller placeres ved kantstenen.

Skal man bruge mere end blot et ton eller to, kan der også købes større vognlæs til billige penge, hvor man har mulighed for at få leveret mange ton af gangen. Her vil man ofte kunne få stenene til en langt billiger pris og indhente et godt tilbud, da der vil være en del mængderabat.

Det er let at købe ærtesten

Stenene kan ofte købes hos alverdens byggemarkeder eller grusforhandlere. Dog kan du gøre hele arbejdet langt nemmere for dig ved at købe stenene online. På den måde kan du få et overblik over, hvor du kan købe den rette farve til den bedste pris. Ydermere kan du bestille stenene ved et enkelt klik og få dem leveret direkte til døren.

Se ærtesten her