Gode råd til køb af pigsten


Lad naturen skabe smukke mønstre i din indkørsel, på din terrasse eller langs havegangen – med pigsten kan du skabe organiske mønstre og flotte kurver. Brug de naturlige sten, hvor du ønsker romantisk stemning og plads til naturens egne former.
Se pigsten her

Hvorfor købe i bigbag?

De flotte afrundede natursten fås i en praktisk bigbag, der holder stenene samlet under hele processen med lægningen. Uanset om du lægger selv eller hyrer professionelle brolæggere, så er pigsten i poser et praktisk valg for både dig og dem, der skal lægge dem. Selvom de tunge sten ikke er til at flytte på samlet, så gavner en stor plastikpose arbejdsprocessen ved at holde stenene tørre og fri for ekstra snavs. Det er en langsommelig proces at lægge de smukke sten, så det betaler sig at tænke praktisk, når man bestiller.

Praktisk med pigsten i poser

Køb pigsten i poser til din nye indkørsel og få leveret direkte til døren med lastbil og kran. Husk det er begrænset hvor meget en indkørsel med pigsten kan holde til i forhold til tungere køretøjer. Stenene i sig selv kan holde til et højt tryk, så du kan sagtens have campingvognen stående vinteren over i din pigstensindkørsel, men for meget vrid med kørsel frem og tilbage tåler de ikke – helt enkelt fordi de ligger mellem sand og evt. cement, så det er en overflade, der kan forskubbes.
Se pigsten her

Hvordan finder du billige pigsten?

Når du skal finde en god pris pigsten, skal du være opmærksom på, hvad du får for pengene. En god kvalitet er ensartede sten, der har nogenlunde samme størrelse, og som har den eftertragtede jævne flade, der er vigtig for et godt resultat. Pigsten lægges med den mest jævne (og smukke) side opad, så de mange sten sammen med sand og evt. cement skaber en plan overflade. Alt for spidse sten eller meget forskellige størrelser kan give ekstra arbejde, idet du skal grave dybere, hvor stenene er større. Til gengæld er denne type sten pr. definition et billigt valg, idet næsten alle kan finde ud af at lægge dem selv. Stenene vejer enkeltvis ikke mere end at alle kan være med, og du kan sagtens holde en længere pause under arbejdsprocessen uden skulle starte forfra med udgravning ved genstart.

Gå efter tilbud på pigsten

Fordelen ved de runde sten er, at de ikke kræver et bestemt antal pr. kvadratmeter – du bestemmer til en vis grad selv, hvor tæt de skal lægges – og får du overskud, kan du altid bruge dem til andre projekter. Det betyder, at du skal slå til, hvis du ser et godt billigt tilbud pigsten, også selvom du måske ikke behøver så stor en mængde. Du kan altid skabe et smukt blomsterbed med stenkant eller lægge en ny lille havegang med de skønne sten. Har du planer om en ny terrasse, der passer ind i den naturskønne have, så er pigsten også et genialt valg. Du slipper for mange af de klassiske problemer med alger på fliser og ujævn belægning – pigstenterrasser skal være ujævne og lidt ukrudt mellem stenene her og der skaber blot et autentisk og naturligt look.
Se pigsten her