Støbesand – Perfekt til det finere støbearbejde


Har du forestående støbeopgaver i huset eller udendørs? Og vil du sikre dig, at resultatet bliver jævnt og flot? Så bør du se nærmere på materialet støbesand.
Se Støbesand her
Støbesand er også kendt som murersand, pudsesand og betonsand. Det er en blanding af sand og små sten som er blevet vasket. Det er sand som er vasket, så leret er fjernet fra blandingen. Når sandet er blevet vasket, er du efterladt med en fin sand som består af små fine sandkorn typisk mellem 0 og 4 mm i tykkelsen.

Støbesand er heldigvis også billigt at erhverve sig. Det er en fordel, da man i visse arbejdsopgaver kan få behov for at anvende større mængder af materialet.

Hvorfor købe støbesand?

Støbesand sælges især til anvendelse i støbeopgaver og mureropgaver. Den fine tekstur i sandet på grund af de små sandkorn sikrer, at du få en pæn og jævn overflade, når du arbejder med støbesand.

Men det er ikke bare til mørtel og betonarbejde støbesand kan være godt at anvende. Sandet kan nemlig også anvendes til underlag under græsplæner. De små korn og den ensformige struktur gennem sandet giver planter som græs gode muligheder for at gro. Det kan i sidste ende give en smuk grøn plæne uden huller med dårlig vækst.

Hvor meget støbesand skal man anvende?

Hvor meget støbesand du specifikt skal anvende til dit projekt er svært at bedømme med løse tommelfingerregler. Heldigvis behøver du ikke være bange for at købe for lidt støbesand. Du kan nemlig få sandet i mange forskellige størrelser. Du kan købe støbesand i poser eller i bigbag, hvis du skal være sikker på at have nok.
Se Støbesand her
Men er du usikker på, hvor meget du skal anvende, kan du finde mængdeberegnere online hos diverse sælgere. Her vil du typisk kunne vælge hvilket produkt, du behøver, eksempelvis støbesand, og herefter indtaste hvor stort et areal du skal have dækket, og hvor dybt et lag med sand du vil have. Så får du et bud på, hvor meget materiale vil være det rette for dig.

Hvorfor er støbesand bedre?

Som sagt kan man sagtens finde støbesand til en god pris. Man behøver ikke holde øje med tilbud for at undgå at spendere en formue på sand til sit støbe- eller pudsearbejde. Når du køber støbesand får du en sandblanding som er meget finere end almindelig grus. Det er eksempelvis vigtigt, arbejde indendørs. Vil du for eksempel støbe et gulv, vil det være fordelagtigt at anvende det fine støbesand til gulvets øverste lag. Det samme gør sig gældende for vægpudsning.

Det er vigtigt at anvende støbesand eller en anden form for vasket sand til støbning, da uvasket sand indeholder ler. Ler ødelægger sandets evne til at fungere til støbning, og man kan altså derfor ikke anvende eksempelvis fyldsand til sine støbeopgaver.

Ved anvendelse i cementblanding er det en god tommelfingerregel at gå ud fra et 1:4 forhold. Det vil sig 1 skovlfuld cement til 4 skovlfulde støbesand.

Anvend støbesand, fordi det giver en flot jævn struktur på dine overflader som vil være pæne nok til indendørs brug.

Se Støbesand her