Stenmel – et glimrende valg til dit næste projekt


Stenmel er et meget alsidigt stenprodukt, som kan bruges til en del forskellige projekter, og er det naturlige valg ved sportsarealer, hvor man allerede en del steder ser det brugt på tennisbaner og petanquebaner.
Se stenmel her
Ud over det, så kan stenmel være et rigtig godt valg hvis man vil anlægge gangarealer som fx stier.

Stenmel er som navnet indikerer et finkornet materiale, men når det komprimeres, så vil det forekomme stabilt og fast, hvor fordelen er at det vand der måtte komme ovenfra uden problemer kan trænge igennem, således at der ikke opstår ansamlinger af vand når stenmel anlægges som det øverste materiale.

Brug stenmel i haven

Stenmel er ikke kun et produkt der er forbeholdt offentlige instanser og anlægsvirksomheder, i private haver kan stenmel også være et glimrende produkt i brug, og endda en af de forholdsvis billige måde at anrette anlæg på.

Hvis man for eksempel skal anlægge fliser i haven, eller vil grave ud til en indkørsel, så kan stenmel fungere som en substitut for afretningsgrus.

Der findes en del fordele ved at bruge stenmel ved anlæg i haven, hvor en af de åbenlyse er at det holder ukrudtet nede, da det har mere end almindeligt svært ved at trænge igennem stenmel, og det er samtidig en god måde at holde ukrudtet væk – set i forhold til at skulle bruge ukrudtsmidler.
Se stenmel her
Ved anlæg af terrasse er stenmel også et glimrende valg, som et alternativ til at bruge flisesand, kan man sagtens bruge stenmel, ud over materialets naturlige modstandsdygtighed over for ukrudt, så giver det også et helt andet look end flisesand, når det bruges i fugerne.

En tommelfingerregel siger at der skal bruges mindst 5 cm – det er vigtigt når der skal opnås et pænt og holdbart resultat, og det uanset om stenmel er det øverste lag, eller der kommer en form for belægningssten oven på.

Hvis man bruger stenmel ved anlæg af indkørsel, så husk stabilgrus, idet stenmel ikke er særlig velegnet til at modstå belastning og tryk på egen hånd.

Stenmel – de forskellige varianter

Uanset hvilket sammenhæng man vælger at bruge stenmel i, så falder det naturligt ind, fordi det er et naturprodukt, hvorved det heller ikke kan undgås at fx farven på produktet kan variere, alt afhængigt af hvor det kommer fra, eller hvornår det er produceret.

Farverne vil normalt være fx en nuance af brun hvis det er en blanding af knust flint og granit, det kan komme i en skær af rødt hvis det er lavet af knust sort granit, og herudover kan stenmel også komme i sorte eller grå nuancer.

Så der er mulighed for at lege med farverne, få det til at passe til andre farver i miljøet, det kan være i samme farve som huset, eller en kontrastfarve til huset, men det er absolut en smagssag,

Stenmel kommer i forskellige slags størrelser – lige fra sække med 20 kg til mindre anlægsprojekter til de støre bigbags med 0,5 – 1,0 kubikmeter, over mindre poser med 25-50 kilo, til aftipning fra lastbil efter vægt der som regel tælles i tons, som det er muligt at købe på tilbud til en fornuftig pris.

Se stenmel her