Brug perlesten som faldunderlag

Der er nogle underlag, som skal være lidt blødere end asfalt eller jord. Det kan blandt andet være der, hvor børnene leger, ved klatrevægge eller gyngestativ. Når man falder, er det vigtigt med et blødt underlag og det kan for eksempel være i form af perlesten.

Hvad er perlesten?

Perlesten er små natursten, der ikke kun er dekorative, men også anvendelige som faldunderlag. Stenene er glatte og bliver ikke kompakte, på samme måde som sand eller grus. Når det regner bliver sand og grus hårdt og så er det ikke lige så velegnet som faldunderlag. Men perlesten vil altid have samme overflade og give sig hvis man falder ned på det.

Regler for faldunderlag

Der er særlige regler for, hvornår man skal have faldunderlag. Jo højere man kan komme op og dermed længere man kan falde, des blødere skal underlaget være. Faldunderlag kan derfor bestå af materialer som skummadras, blødt gummi, træflis eller perlesten.

Funktionelle ved en legeplads

Ved en almindelig legeplads, hvor man ikke kommer alt for højt op, vil det være nok med perlesten. Nogle steder, ved offentlige legepladser er der støbt gummiunderlag, men det er en dyr løsning, hvis man blot skal have faldunderlag derhjemme i privaten. Her kan det bedst svare sig at købe perlesten som faldunderlag. Træflis kan give splinter og er generelt ikke lige så behageligt at falde ned på, som glatte småsten. Og en skummadras er kun i vejen, men mindre den bruges lige under et højt klatrestativ.

Pris

Perlesten købes i store eller mindre mængder, men typisk købes en big bag af tusind kilo til tusind kroner. Det kræver en god portion sten at lave et dybt faldunderlag der er blødt at lande på.