Vejsalt


I vintermånederne er det vigtigt at salte fortove og indkørsler for at forhindre at forbipasserende glider. Faktisk er det dit ansvar at rydde for sne og salte. Falder skraldemanden eller postbuddet risikerer du at skulle betale erstatning.

Se vejsalt her

Derfor kan det være en god idé at fylde lageret op med salt – også selvom prognoserne tegner sol og godt vejr. Man ved nemlig aldrig om det pludselig ændrer sig. Når det kommer til folks sikkerhed, er det bedre at være på den sikre side.

I denne artikel kan du lære mere om vejsalt – herunder priser, levering, tips til opbevaring, m.m.

Billigt vejsalt til fortove og indkørsler

Vejsalt kan købes mange steder og til vidt forskellige priser. Det mest almindelige er at købe en stor sæk – typisk på 25 kg – i det lokale byggemarked. Disse kan erhverves for under 50 kr., så salt er som udgangspunkt utrolig billigt.

Vil du spare endnu flere penge, kan du vælge at købe salt i større mængder. Mange forhandlere er villige til at give mængderabater, hvis du køber større portioner – fx 500 eller 1000 kg.

Det betyder selvfølgelig at du skal af med flere penge her og nu. Men regner du den gennemsnitlige kilopris ud, kan der være mange penge at spare.

Vejsalt med levering til Jylland, Sjælland og Fyn

Køber du salt på nettet, er der mulighed for at få det leveret direkte til din bopæl – uanset om du på i Jylland, på Sjælland eller Fyn. På den måde sparer du en masse tid og besvær.

Se vejsalt her

Det kræver måske ikke så meget at skulle hente 25 kg salt nede i byggemarkedet, men er der tale om en større mængde, kan det være mere krævende. Derfor er det en klar fordel at få det leveret – også selvom det koster lidt ekstra.

Vejsalt leveres typisk i poser kaldet bigbags. Disse opbevaringssække er meget fleksible og har som regel en eller flere løfte remme, så de er nemmere at bære og transportere. Bigbags flyttes oftest med en palleløfter eller gaffeltruck, da de kan være meget tunge.

Forskel mellem almindelig salt og vejsalt

Der er ikke den store forskel på bordsalt og vejsalt. Dog er bordsalt typisk tilsat jod – et vigtigt mineral som bl.a har betydning for stofskiftet. Vejsalt kommer derimod direkte fra minnen og leveres altså i sin reneste form.

Dog kan vejsalt være tilsat antiklumpningsmiddel for at forhindre at det klumper. På den bevarer det sin oprindelige form og er dermed lettere at dosere og sprede.

Få mere ud af dit vejsalt

Salt virker først når det opløses. Derfor kan det være en fordel at opløse det i vand inden du spreder det ud i indkørslen og på fortovet. På den måde vil det øjeblikkeligt begynde at virke og få sne og is til at tø.

Som alternativ til salt kan du bruge grus. Det har den fordel at det ikke ødelægger asfalten over tid. Det får dog ikke sne og is til at smelte, men fungerer i stedet ved at skabe friktion, så det er sværere at glide.

Se vejsalt her