Alt, hvad du skal vide om perlegrus


Det kræver ikke så meget at få din have og indkørsel til at matche indretningen og stilen i dit hjem, men alligevel er der mange, der glemmer udendørsarealerne, når huset sættes i stand.
Se perlegrus her
Der skal ikke meget mere til end en pæn belægning i indkørslen og lidt detaljer rundt omkring, for at dine havearealer får et helt andet og mere gennemført udseende, der passer til huset og indretningen – for vi er glade for at bruge både tid og penge på vores huse, så hvorfor ikke løfte haven med op på samme niveau?

Hvad er perlegrus?

Perlesten og perlegrus er det samme og bruges rigtig mange steder i de danske haver. Det er både en smuk belægning på stierne inde i selve haven, men er også et godt valg til indkørslen.

Perlegrus er små sten i forskellige farver, der som udgangspunkt har en størrelse på 4-8mm målt på den korte led.

Du kan finde dem i rigtig mange forskellige nuancer og med forskellige udtryk, alt efter, hvor de er udvundet.

  • Udvundet i grusgrav: mørke og meget kantede sten i grå, sorte, røde og brune nuancer der er grove i udtrykket
  • Fra hav eller sø: samme størrelse, men ofte lysere og mere varieret i farverne. Stenen fra sø og hav kaldes søsten eller perlesøsten og har en mere afrundet og poleret overflade end perlegrus fra en grusgrav

Hvor meget perlegrus skal du bruge?

Til langt de fleste projekter giver det bedst mening at købe dit perlegrus i en såkaldt perlegrus bigbag, der er perlegrus i poser med 1000kg, så du har et sted at opbevare gruset, hvis ikke du skal bruge det hele på en gang og slipper for at det kommer til at ligge i en bunke og se træls ud.
Se perlegrus her
Du kan også købe perlegrus og få det leveret med tippelad, hvis du ved, præcis, hvor meget du skal bruge og vil fordele det med det samme.

Hvor meget du skal bruge regnes ud ved at du ganger længden med bredden af dit areal og til sidst ganger det op med højden af den belægning du ønsker. Det giver dig et m3 tal, der kan regnes om til tons og på den måde ved du, hvor meget perlegrus der skal bruges.

Hvordan ligger priserne på perlegrus?

Priserne afhænger både af, hvor i landet du befinder dig, hvor meget du skal bruge samt, hvilken form for perlegrus du ønsker at bestille.

Som udgangspunkt vil priserne ligge på omkring 1000 kroner for et ton, mens 4 tons vil koste dig lige i overkanten af 2000 kroner. Der er altså penge at spare, hvis der bestilles i større mængder.

Køb perlegrus på nettet og find både perlegrus tilbud og andre billige muligheder ved at være opmærksom og kigge dig godt for.

Vil du gerne give din indkørsel og haven et pift, så køb perlegrus og lad det sørge for, at dine udendørs arealer matcher de indendørs, når sommeren gør sin ankomst.

Se perlegrus her