Læg fundamentet for din have med næringsrig muldjord


Skal du omlægge have? Er din græsplæne knastør selvom du flittigt vander den? Er det svært for dig at gro nye planter og blomster? Drømmer du om en grøn græsplæne, blomsterbede og en køkkenhave i højbede?

Se muldjord her

Så bør du overveje at lægge næringsrig muldjord som fundamentet i din nye have. Læs med her og lær om muldens gode egenskaber og om hvordan du nemt og billigt kan få leveret muldjord lige til døren så du kan komme i gang med dit haveprojekt.

Skift jord i haven

Selvom de fleste haver allerede har et fundament af jord er der meget stor forskel på jordbundstyper. Den type jord du har i din have, har meget stor indflydelse på, hvad du kan gro af grønne ting og sager.

Det kan være svært at gro planter i sandet eller leret jord. Har du en have med meget sandet eller meget leret jord, kan en løsning være at tilføre jorden kompost eller husdyrgødning.

Kompost og gødning er dog ikke en særlig langtidsholdbar løsning. Har du planer om at omlægge din have kan det altså være en rigtig god idé at overveje at lægge helt ny jord som dine planter vil elske.

Hvad er muldjord?

Muldjord kendes som regel på sin mørkebrune, kaffeagtige farve. Det er en jordbundstype, der føles let mellem fingrene og har en dejlig frisk duft.

Muld dannes når regnorme blander råjord med organiske rester. Det er således en bakterierig jordbundstype, der er super nærende.

Planter elsker muldens nærende egenskaber. Skal du i gang med et nyt haveprojekt i jagten på at gøre det hele lidt grønnere, er en investering i en god omgang muldjord en oplagt løsning.
Se muldjord her
Muld fås i forskellige specialtyper alt efter, hvad der skal plantes i mulden. Du kan finde specialudviklet muld til blandt andet

  • Drivhusplanter
  • Hække
  • Højbede
  • Krydderurter
  • Roser
  • Køkkenhave
  • Græsplæner (harpet muld)

Levering af muldjord i bigbags lige til din dør

At skulle lægge ny jord i din have kan godt lyde som et uoverskueligt projekt. Til gengæld er det en langtidsholdbar løsning, der sparer dig for en masse andet arbejde for at holde dine planter i live.

Der findes desuden gode og billige løsninger, der er til for at gøre det meget nemmere for dig. Specialmuld kan bestilles hos forhandlere online. Her finder du også ofte gode tilbud.

Når du køber muld online, er en rigtig god løsning at få det leveret i bigbags lige til døren. Det sparer dig for en masse tid og kræfter med selv at skulle hente og fragte jorden hjem.

Bigbags er store poser, der især anvendes til at levere grus og jord. De er smarte fordi de er pladsbesvarende. Du slipper således for at have en stor og klodset container med jord stående ved din kantsten.

Priserne for at få muld leveret i bigbags afhænger af alt fra hvilken type muld du skal bruge, hvor meget du skal bruge, hvilken forhandler du køber hos og hvor i landet du bor.

Priserne ligger dog typisk omkring 1000 kr.

Se muldjord her