Harpet muld – Perfekt til nysåning


Har du et areal som skal forkæles med nyt planteliv? Vil du have græs på den gamle gårdsplads, eller vil du eksperimentere med en køkkenhave? Så skal du måske kaste blikket efter harpet muld.
Se harpet muld her

Hvad er harpet muld?

Hvor Harpet muldjord er mere præcist ganske som normal muldjord. Forskellen ligger dog i at muldjorden er løbet gennem en forarbejdning, hvor småsten er blevet siet fra og eventuelle forklumpninger i muldjorden er blevet splittede eller frasiede. Det giver en muldjord som er ekstra fin og som derfor giver en god mulighed for at få en jævn græsplæne, da græsfrøene vil kunne gro i en ensformig jord.

Hvorfor købe harpet muld?

Hvor plænemuld er velegnet til rullegræs som allerede har rødder, og havemuld passer godt til større planter med højere krav til næring, så er netop harpet muld perfekt til et areal som skal have nysået græs. Harpet muld egner sig specifikt til at plante frø som ikke allerede er begyndt at spire. Og så er harpet muld let at finde til billige priser.

Hvordan får jeg den bedste græsplæne?

At få en græsplæne som er ensformig med pæne græsstrå er ikke bare et spørgsmål om at vælge den rigtige græstype. Den rigtige muld giver bogstaveligt talt den bedste grobund for din fremtidige græsplæne.
Se harpet muld her
Vi har samlet et par tips du kan gøre brug af for at sikre dig, at din græsplæne bliver flot:

  • Sørg for at så dine frø på det rigtige tidspunkt.
  • Læg tilstrækkeligt med muldjord til dine frø.
  • Forebyg mod eventuel lerrigt underlag, så græsset ikke får for meget vand.
  • Lad græsset gro i fred.
  • Klip ikke græsset for hårdt.

Men hvordan skal disse tips følges konkret?

Brug harpet muldjord, og få den smukkeste plæne

Først og fremmest skal du plante dine frø, når jorden er varmest. Det giver den bedste vækst. Det er i August og september, jorden er på sit varmeste. Men for at få den perfekte plæne skal du købe harpet muld.     Det anbefales at anvende minimum 25 cm harpet muld, men mere skader ikke.

Har du en lerrig jord, vil det være vigtigt, at du får drænet jorden, eller i hvert fald at få den brudt. På den måde undgår du, at græsset dør af overskydende nedbør som ikke kan sive ned i plænen. Harpet muld er perfekt til at bryde jorden med, da det har en find tekstur.

Det er også vigtigt at lade græsset gro uden at befærde området, mens græsset er i sine tidlige stadier. På samme vis er det vigtigt ikke at klippe græsset for langt ned, når det slås de første par gange. Klip i en højde på 4-5 cm, og trap så eventuelt op til 3 cm i længden.

Hvor finder man harpet muld?

Harpet muldjord fås i poser såvel som bigbag og sælges også nogle steder per kvadratmeter. Harpet muld kan findes hos fagkyndige forhandlere på internettet som har masser af gode tilbud indenfor jordtyper som eksempelvis harpet muld.

Skal du have ny græsplæne, er harpet muld dit første stop.

Se harpet muld her