Sådan finder du det helt rigtige sandkassesand


De fleste har gode minder fra sandkassen i deres barndom. Det er et magisk sted, hvor mange sjove lege kan udfolde sig.

Se sandkassesand her

Overvejer du at anskaffe nyt sandkassesand? Det kan enten være fordi du påtænker at lave en ny sandkasse, eller måske leder du blot efter nyt sand til din sandkasse.

Her kan du læse mere om, hvad sandkassesand er, og hvad du skal kigge efter for at finde det helt rigtige sand til dit behov og til en god pris.

Køb sandkassesand og glæd børn i alle aldre

Sandkassen er et legeland, hvor kun fantasien sætter grænser. Med dette vidunderlige naturmateriale er der garanteret masser af timers leg og underholdning for børn.

Sand har nemlig den fantastiske egenskab, at det kan være hvad som helst; fra et stort åbent hav, til byggematerialer, til guld og diamanter, og et landskab man kan bygge tunneller og vandgrave i.

Og modsat mange andre modellerbare materialer som findes til børn i dag, så er sand helt naturligt og indeholder hverken tilsætningsstoffer, kemi eller plastik (altså bortset fra de skovle og spande, der nu måtte finde vej til sandkassen).

Hvad er godt sandkassesand?

Sand er ikke bare sand. Flere tror desværre, at man bare kan bruge overskydende sand fra have- eller terrasseprojekter til at fylde sandkassen, men den går ikke. Denne type sand ødelægger nemlig tøjet, da det ofte indeholder ler. Og konstant at skulle købe nyt tøj til børnene er ikke nogen billig affære.

Se sandkassesand her

Derfor er det en god idé for jer at købe sand der er særligt fremstillet til brug i sandkassen.

Netop derfor skal du kigge efter rigtig sandkassesand, som typisk vil bære navnet ”havsand”, som altså kommer direkte fra havet, ”strandsand”, eller vasket sand.

Heldigvis behøver det ikke være dyrt at købe sand, og ofte vil der være gode tilbud at finde på sand i poser og bigbags – og så bliver de mange timers leg i haven pludselig ret billige og en kanon investering.

Hvor meget sandkassesand skal du bruge?

Det store spørgsmål er selvfølgelig; hvor meget sand skal man bruge til at fylde en sandkasse?

Hvis ikke du allerede har anskaffet dig selve kassen, vil dette være dit udgangspunkt. For at regne ud, hvor meget sand, du gerne vil have, skal du nemlig vide, hvor mange kubikmeter, der er plads til i din sandkasse.
Eksempel: Hvis din sandkasse har målene 150cm x 100 cm x 30 cm, vil den kunne indeholde 0,45 kubikmeter (1,5*1*0,3).

En kubikmeter er det samme som 1000 liter, så derfor vil der til den hypotetiske sandkasse skulle bruges 450 liter sandkassesand. En enkelt liter sand vejer godt halvandet kilo, og derfor skal der altså samlet set 675 kilo sand i sandkassen, som er beskrevet ovenfor.

Typisk indeholder en bigbag med sandkassesand hele 1000 kilo, og du vil derfor have lidt sand tilovers, hvis din sandkasse har samme størrelse som den beskrevet her. Du kan dog også købe sand i poser som er mindre, men disse vil ofte have en lidt højere pris per kilo.

Du bør udskifte dit sandkassesand ca. en gang årligt eller efter behov. Husk også at overdække din sandkasse om vinteren, så sandet ikke bliver ødelagt.

Se sandkassesand her