Gode råd til køb af stenmel


Stenmel er et smart materiale, til dig der vil stabilisere din granitbelægning eller vil have en ny gårdsplads. Dog findes materialet i både flere forskellige farver og størrelser. Ligeledes kan det være svært at vurdere, hvor stor en mængde, man bør bestille hjem.

Se stenmel her

Heldigvis får du her et par gode råd til, hvad du skal være opmærksom på inden dit køb. På den måde kan du nemmest ende op med det helt rette materiale til dit projekt.

Hvilke farver kan stenmel have?

Stenmel er lavet ud af forskellige typer sten, der er hentet op fra jorden. Herefter er stenene blevet knust, så det bliver fint som sand. Ofte er melet lavet ud af stentyper som flint og granit, og ender ofte ud med at være i rødlige eller brunlige nuancer. Dog afhænger farven en del af, hvor i landet stenene er hentet fra, og der kan derfor være stor forskel på farverne.

Mens mange typer er rødbrune, fås der også typer der er næsten sorte og andre der er grå.

Her kan det benyttes

Stenene kan benyttes i flere forskellige henseender. Ofte vil de bruges, hvis der skal afrettes belægninger der er lavet i granit, så det bliver mere stabilt. Materialet er også populært, hvis der skal anlægges en ridebane eller til gårdspladser som underlag.

Sørg for at købe den rigtige størrelse

Stenmel er, som navnet antyder, sten der er malet til mel. Det er altså helt fint sandlignende materiale. Det er muligt at få materialet i den lille størrelse 0-2 mm eller i den lidt større og grovere udgave 0-4 mm. Her er altså flere størrelser at vælge mellem, afhængigt af, hvad man skal benytte det til.

Se stenmel her

Den rette mængde stenmel

Skal man lægge stenmel, skal man benytte ca. samme mængde pr. m3, som hvis det var sand. Skal man lægge det på en m2 med en højde på ca. 10 cm, skal man bruge omkring 200 kg. Hertil er i forvejen lagt ca. 15%, der gør, at det kan gå lov at sætte sig.

Det er vigtigt, man ikke ”sparer” de 15% væk, da det ret hurtigt vil sætte dig, og dermed komme til at fylde mindre.

Hvor dyrt er stenmel?

Skal du købe stenmel, kan det være en fordel for dig at købe dem i store poser kaldet bigbags. Disse rummer, hvad der svarer til et ton, og kan leveres direkte til din dør. Prisen pr. bigbag er ca. 1000 kr. hvortil det kan koste lidt mere eller mindre, afhængigt af, om det skal leveres til et bestemt sted i kran eller placeres ved din kantsten.

Stenmel kan købes mange steder

Materialet kan som regel købes hos diverse byggemarkeder eller hos grusforhandlere. Dog kan det blive et besværligt projekt for dig, hvis du selv skal ud og hente det. Det letteste du kan gøre, og det der ofte vil føre til den billigste pris, er, at bestille materialet online.

Her kan du danne dig et samlet overblik over, hvor den helt rette type findes til dig, samt hvor du kan indhente det bedste tilbud eller finde den billigste pris.

Se stenmel her