Find det perfekte støbemix


Når du skal støbe et fundament, et gulv eller lignende, så er det meget vigtigt, at det, du bruger til at støbe med, kommer i det helt perfekte blandingsforhold.

Se støbemix her

Det blandingsforhold kan du selvfølgelig godt opnå, når du laver din blanding selv, men den gode og den sikre genvej til det er at købe blandingen færdig. Så kan du nemlig være helt sikker på, at det, du støber, kommer til at holde. Det er jo ret væsentligt, når det drejer sig om selve fundamentet eller gulvet til et bygningsværk.

Støbemix er relativt nemt at arbejde med

Selv begyndere kan være trygge ved at arbejde med færdigmikset støbemix. Det eneste, der skal tilsættes, er vand og cement i de rette mængder.

Sørger du for, at alle blandingsforhold bliver overholdt, så skal du nok få rørt en perfekt og solid blanding, der hurtigt er klar til brug.

Vælg imellem to forskellige former for støbemix

Som færdigblandet mix findes der i hvert fald to forskellige. Den ene er en miks med ærtegrus, og den anden er en miks fra havbunden.

Om de to blandinger kan siges følgende:

Støbemix ærtegrus:

  • Størrelse: 0 – 16 mm
  • Tilsæt kun vand og cement
  • Bakkemateriale = hentet i en grusgrav
  • Vægtfylde og massefylde: 1,600 tons pr. m3 eller 0,63 m3 pr. on
  • Pris: Afhænger af mængde og levering

Se støbemix her

Støbemix sø:

  • Størrelse: 0 – 16 mm
  • Tilsæt kun vand og cement
  • Sømateriale = hentet op fra havet
  • Vægtfylde og massefylde: 1,500 tons pr. m3 eller 0,67 m3 pr. ton
  • Pris: Afhænger af mængde og levering

Når du har besluttet dig for, hvilken type støbemix, du skal bruge, så kommer du til at regne ud, hvor meget du skal bestille af det.

Vær opmærksom på beregningen af mængde

Det kan være lidt vanskeligt at beregne præcis, hvor meget støbemix du får brug for til dit støbe-projekt.

Hos din forhandler kan du indtaste de relevante mål, og deres mængdeberegner vil med det samme kunne vise dig, hvor stor en mængde støbemix du har brug for at bestille.

De mål, du har brug for at kende, er længde, bredde og dybde på det, der skal støbes.

Husk at bestille omkring 15% mere materiale, end beregneren viser. Så er du på den sikre side.

Gør et billigt køb

Vil du gerne opnå en form for rabat på dit køb af støbemix, så kan du eventuelt gøre det som en mængderabat. Jo mere du køber, des billigere bliver det pr. kilo. Så er det er større projekt, du er i gang med, så kan det godt betale sig for dig at bestille det hele hjem på en gang.

Der kan også være noget økonomisk at hente i forhold til levering. Det kan variere i pris, om du vælger at få hele læsset leveret i en bunke ude på vejen, eller om du får det leveret i poser – altså i de gigantiske bigbags.

En bigbag er nemmere at håndtere for kranen. Du kan så vælge imellem at få det leveret til kantsten eller løftet ind i din forhave.

Det valg har indflydelse på den endelige pris for din bestilling og leveringen. Få et godt, samlet tilbud.

Se støbemix her