En guide til køb af perlesten


Perlesten kan bruges til adskillige formål i hus og have. Stenene kan både tjene en funktionel samt rent æstetisk funktion. Uanset om du har en stor eller lille have, eller bor i et småt eller stort hus, er der adskillige måde at anlægge perlesten på – og perlesten har en god pris, som de fleste husejere kan være med på. Læs videre og bliv inspireret til hvordan du kan indrette hus eller have med billige perlesten.

Se perlesten her

Men hvad er perlesten?

Du har garanteret stødt på perlesten før. Det er særligt populært at anlægge perlesten som gangstier eller i bedene i haven. Stenene kommer i forskellige størrelser fra 7-16 mm – det kan også variere udover dette, men der er tale om små, dekorative sten, perfekte til have eller bilindkørslen. Perlesten kommer i forskellige farver såsom hvid, grå, brun, blå osv. Farven på stenene kan variere alt efter, hvor de er udvundet henne. Som regel udvindes perlesten fra grusgrave og søer.

Billige perlesten i bigbags

Perlesten kommer enten i poser eller i bigbags. Der er forskel i pris på disse. Du kan oftest få tilbud på perlesten ved at købe dem i bigbags. Bigbags er store poser, eller storsække som det også kaldes, som blandt andet bruges til at transportere større mængder af f.eks. grus og sten. Derfor sparer man som regel nogle penge, hvis man køber et større antal af sten i bigbags. Der kan være mellem 500-1000 kilo i en bigbag.
Se perlesten her
Det er også muligt at købe perlesten i poser – eller småsække som det også kaldes – men da mængden af sten er meget mindre i poser, kan det som regel ikke betale sig at købe så få ad gangen – med mindre man skal anlægge et meget lille projekt. Skal du f.eks. anlægge til en gangsti eller i alle dine bede i haven, kan det betale sig at købe perlesten på tilbud i bigbags. Desuden kan du få gavn af en bigbag senere hen, da en tom bigbag egner sig godt til opbevaring, og du kan genbruge den rummelige bigbag til fremtidige have- eller renoveringsprojekter.

Perlesten og anlægningsgartneri

Her er nogle eksempler på, hvordan du kan implementere perlesten i din have:

  • Perlesten kan være et alternativ til anlægning af fliser, da de er billige og fås på tilbud i bigbags.
  • Perlesten kan forhindre ukrudt i at gro.
  • Perlesten er dekorative og ser flotte ud rundt om huset, i bedene i din have osv. Et perfekt gør-det-selv projekt.

Vidste du, at perlesten kan være med til at afhjælpe din have med store mængder nedbør? Til forskel fra fliser, hvor nedbøren lægger sig ovenpå disse, går regnvandet igennem perlestenene og ned i jorden, hvilket kan mindske skader ved oversvømmelse.

Hvis du anlægger perlesten i dine bed, kan det også være med til at mindske væksten af ukrudt.

Derudover er perlesten flotte og skaber nyt liv og udtryk i din have. Du kan vælge selv at anlægge dem, da det ikke kræver en professionel forudsætning. De billige perlesten muliggør adskillige projekter, hvor du selv kan bestemme størrelsen af projektet.

Se perlesten her