Stop ukrudt med barkflis


Barkflis kommer fra selve barken af danske træer, og er ét af bedste og mest naturlige materialer til jorddække. Samtidig kan det fås til gode og billige priser, hvilket gør det til et populært valg.

Se barkflis her

Som bunddække fremstår denne flis utroligt flot i for eksempel bede, under buske og hæk samt i andre typer haveanlæg.

Udover at give et flot udseende til havelandskabet, er der også andre fordele du kan få gavn af. Den væsentligste årsag til at anvende denne specifikke flis er, at det hæmmer væksten af ukrudt.

Herunder kan du læse om flere anvendelsesmuligheder og information om hvordan du kan belægge dit bed med barkflis.

Hvad bruges barkflis til?

Flisen bruges som bunddække i for eksempel havebede og under buske og hække. Den anvendes dels på grund af det flotte udseende, men anlægges flisen korrekt, har den også mange andre fordele.

Barkflis anvendes særligt på grund af dets evne til at holde ukrudt borte. Når jorden dækkes med det, sørger det for, at sollys ikke kan nå ukrudtsplanterne. Da ukrudt som alle andre planter har brug for sollys til at vokse, vil barkflisen dermed hæmme væksten af ukrudt.

Hvis du ikke har tid eller lyst til at bruge utallige timer på at holde ukrudt nede i dine bede, er dette produkt derfor en anbefalelsesværdig løsning på dette problem. Ved køb af god og billig flis kan du dermed gøre dit bed både smukt og langt mere vedligeholdelsesfrit.

Se barkflis her

Hvilke fordele er der ved at anvende barkflis?

Der er mange. Barkflis har flere funktioner i dine bede, det er for eksempel:

  • Ukrudtshæmmende, hvis det udlægges korrekt
  • Holder på jordens temperatur
  • Holder på fugten i jorden, så du slipper for at vande ligeså ofte
  • Beskytter mod erosion og sammenpresning af jorden
  • Holder længer og formulder efter 5-10 år
  • Tilfører jorden næring og gør overflader smukke i haver.

Hvilke typer findes der?

Barkflis findes i forskellige farvenuancer og grovheder. Der findes også pyntebark, som er en mere eksklusiv type af dækbark, der normalt fremstilles af barken fra pinjetræer. Pyntebark har de samme gode egenskaber som almindelig barkflis, og har en flot rødbrun farve.

Hvor meget skal jeg bruge?

Når der anvendes barkflis, er det først og fremmest vigtigt først at luge jorden fri for ukrudt. Herefter kan du overveje, om du vil lægge en ukrudtsdug for ekstra beskyttelse imod ukrudt.

Når flisen skal udlægges, skal det gøres i et lag på cirka 10 centimeter. Når du skal bestille barkflis til dit bed, skal du derfor som udgangspunkt beregne 1 m3 barkflis pr. 10 m3 bed, der skal dækkes.

Det er en naturlig og billig løsning

Idet barkflis hæmmer væksten af ukrudt, er det en naturlig måde at komme ukrudtet i dit bed til livs. Ved køb af barkflis kan du dermed mindske brugen af kemikalier, og du sparer tid ved ikke at skulle luge ukrudt.

Du kan købe barkflis i poser og i bigbag. Ved køb online kan du ofte få levering lige til din hoveddør.

Du kan få flisen til billige priser, og der er ofte gode tilbud på barkflis, især hvis du køber en større mængde, hvormed der kan opnås mængderabat. Pris på barkflis varierer selvfølgelig også efter hvilken kvalitet, du vælger.

Se barkflis her